Teittilän talli

Tilat

  • Uusi talli, valmistunut vuonna 2013. Tallissa on kymmenen hevospaikkaa
  • Lisäksi kymmenpaikkainen ponipihatto
  • Maneesi 24m x 60m. Valmistunut syksyllä 2010. Lämmin kahvio / katsomo sekä kylmä katsomo
  • Alakenttä 50m x 30m ja yläkenttä 20m x 40m. Leirikämppä, n. 100m2
  • Vanha talli, yhdeksän karsinapaikkaa, laajennus tehty 2008. Tallin yhteydessä on lämmin kahvio
  • Hevosille tarhoja ja laitumia.

Tilan historiaa

Tallin perustamisvuotena voidaan pitää vuotta 1997, jolloin ensimmäinen viiden hevosen tallimme valmistui. Olimme mieheni Petrin kanssa menneet naimisiin vuonna 1994 ja tehneet samana kesänä sukupolven vaihdoksen minun kotitilallani. Teittilän tilaa pitivät meidän aloittaessamme vanhempani Raili ja Veikko Teittinen. He olivat tehneet elämäntyönsä tilalla kasvattaen lihakarjaa, tehden pelto- ja metsätöitä sekä vuokraten lomamökkejä.

Isäni on ollut aina taitava puutöissä ja maatilan töiden ohella hän rakensi hienoja lomamökkejä ja mökeille hirsiaittoja. Teittilän tila on myös vanha sukutila. Tila on ollut saman suvun hallussa jo vuodesta 1774 alkaen. Tämän historian halusin näkyvän tallin nimessä, joten tallin nimeksi tuli Teittilän talli.

Reilun kahden vuosikymmenen ajan tilamme päätuotantosuunta oli lihakarjan kasvatus. Pikkuhiljaa laajensimme tallia, viimeisimpinä maneesi vuonna 2010 ja yksityishevosten siipi tallirakennukseen. Vuonna 2018 laitoimme lihakarjan pois, ja nyt tuotantotila odottaa uusia haasteita.

Tilan väki

Päivi Manninen

Esittely päivitetään

Petri Manninen

(s.) 1971
Olen maatalousyrittäjä, kotoisin Paltasen kylältä. Koulutuksiltani olen metsätyöteknikko, koneenkorjaaja ja viljelyteknikko.

Teittilän tilalla olen toiminut isäntänä vuodesta 1994 alkaen. Tilalla työskentely on ollut jatkuvaa kehittämistä ja rakentamista.

Työn ohessa olen myös kerennyt harrastaa. Tärkeimmäksi on muodostunut musiikki. Olen soittanut rumpuja pienestä asti ja ollut mukana monenlaisissa kokoonpanoissa, tärkeimpänä gospelrockbändi Minea.

Teittilän tallin Horse Show on minun ideoimani. Show’n luominen suunnitteluineen ja ohjauksineen on ollut oma maailmansa.

Juho ja Veera Manninen

Päivitetään…