Teittilän talli

Tilat

  • Uusi talli, valmistunut vuonna 2013. Tallissa on kymmenen hevospaikkaa
  • Lisäksi kymmenpaikkainen ponipihatto
  • Maneesi 24m x 60m. Valmistunut syksyllä 2010. Lämmin kahvio / katsomo sekä kylmä katsomo
  • Alakenttä 50m x 30m ja yläkenttä 20m x 40m. Leirikämppä, n. 100m2
  • Vanha talli, yhdeksän karsinapaikkaa, laajennus tehty 2008. 2013 laajennuksessa tuli neljä isoa karsinaa lisää. Tallin yhteydessä on lämmin kahvio
  • Hevosille tarhoja ja laitumia.
  • tänä päivänä meillä on ”ponipihaton” lisäksi kolme muuta pihattoa joissa hevoset saavat vapaasti liikkua isojen olkipohjaisten sisätilojen lisäksi tilaville tarha-alueille.
  • Tällähetkellä tallistamme on yhteensä 23 lämmintä karsinapaikkaa ja tämän lisäksi pihattoalueet.
  • Hevosia kaikkiaan 35kpl.

Tilan historiaa

Tallin perustamisvuotena voidaan pitää vuotta 1997, jolloin ensimmäinen viiden hevosen tallimme valmistui.
Menimme naimisiin mieheni Petrin kanssa vuonna 1994 ja teimme samana kesänä sukupolven vaihdoksen kotitilallani. Teittilän tilaa pitivät meidän aloittaessamme vanhempani Raili ja Veikko Teittinen. He olivat tehneet elämäntyönsä tilalla kasvattaen lihakarjaa, tehden pelto- ja metsätöitä sekä vuokraten lomamökkejä.

Isäni on ollut aina taitava puutöissä ja maatilan töiden ohella hän rakensi hienoja lomamökkejä ja mökeille hirsiaittoja. Teittilän tila on myös vanha sukutila. Tila on ollut saman suvun hallussa jo vuodesta 1747 alkaen. Tämän historian halusin näkyvän tallin nimessä, joten tallin nimeksi tuli Teittilän talli.

Reilun kahden vuosikymmenen ajan tilamme päätuotantosuunta oli lihakarjan kasvatus. Pikkuhiljaa laajensimme tallia, viimeisimpinä maneesi vuonna 2010 ja yksityishevosten siipi tallirakennukseen. Vuonna 2018 laitoimme lihakarjan pois ja viime syksynä isoon sonnipihattoon tehtiin muutama hyvin hevosille toimiva tilava pihattoalue. Tänä vuonna on tarkoitus jatkaa sonnipihaton muuttamista hevoskäyttöön.

Tilamme toimintaa on ollut normaalien ratsastustuntien lisäksi erityisryhmät ja siskoni Taru Schulzin pitämä ratsastusterapia.

Teittilän tallin Horse Show on kulkenut jo 10-vuotta mukana toiminnassamme. Syksyisin pidettävä koko perheen viihdeshow kokoaa talliporukan tiiviiksi noin 50 henkilön esiintyjä ja avustaja porukaksi joka vuosi.

Tilan väki

Päivi Manninen

(s.) 1972

Olen Teittilän tallin omistaja ja ratsastuksenopettaja.
1994 vuodesta asti olemme pitäneet Teittilän tilaa
joka on kotitilani joten olen tehnyt maataloustöitä ja hoitanut lihakarjaa pienestä pitäen.
1994 teimme sukupolvenvaihdoksen ja aloitimme mieheni Petrin kanssa yrittäjinä tilalla. 24 vuotta meillä oli iso lihakarja, lomamökkien vuokrausta ja 20 hevosen talli, jolloin minä sekä mieheni Petri olimme päätoimisia maatalousyrittäjiä molemmat. 2009 valmistuin ratsastuksenopettajaksi ja 2011 kävin valmentaja1 koulutuksen. 2018 kun lopetimme lihakarjan pitämisen olen keskittynyt pelkästään tilamme hevospuoleen.
Nyt meillä on 35 hevosta ja monipuolinen talli jossa on kivasti yksityishevosia ja neljänä päivänä viikossa ratsastustuntitoimintaa. Olen saanut omasta rakkaasta harrastuksesta ammatin ja sillä tiellä ole viihtynyt nyt 30vuotta. Teittilän tallin Horse Show sekä tyttäremme Veeran kisareissut ympäri Eurooppaa ovat pitäneet työnohessa virkenä ja olen nauttinut työstäni todella paljon.Petri Manninen

(s.) 1971
Olen maatalousyrittäj ja Teittilän tallin toinen omistaja. Kotoisin olen Paltasen kylältä noin 14 km päästä Vilhulan kylästä. Koulutukseltani olen metsätyöteknikko, koneenkorjaaja ja viljelyteknikko.

Teittilän tilalla olen toiminut isäntänä vuodesta 1994 alkaen. Tilalla työskentely on ollut jatkuvaa kehittämistä ja rakentamista.

Työn ohessa olen myös kerennyt harrastaa. Tärkeimmäksi on muodostunut musiikki. Olen soittanut rumpuja pienestä asti ja ollut mukana monenlaisissa kokoonpanoissa, tärkeimpänä gospelrockbändi Minea.

Teittilän tallin Horse Show on minun ideoimani. Show’n luominen suunnitteluineen ja ohjauksineen on ollut oma maailmansa.

Juho ja Veera Manninen

Veera on nyt 24-vuotias kenttäratsastaja ja tänä vuonna päätavoite on Pariisin olympialaiset joihin Veeralla&Sir Gregillä on majapaikka.
Veera on asunut koko ikänsä tilallamme, joten tilan työt ja hevoset ovat Veeralle tuttua hommaa. Katso erikseen Veeran esittelysivu.

Juho on 26-vuotias Rakennus-ja yhdyskuntatekniikan insinööri. Juho opiskeli Joensuussa ja asuu tällähetkellä Joensuussa, mutta käy usein myös auttelemassa Vilhulassa. Juho on ollut paljon mukana tilan töissä ja kehittämisessä. Juho on ollut töissä kaikkina vuosina Teittilän tallin Horse Show’ssa ja tekee joka kerta kotona käydessään käytännön hommia tilalla mm. ledivalojen vaihtamista maneesiin sekä talliin. Juhon vastuualueeseen kuuluu kokonaan tilamme mökkien vuokraaminen Airbnb:n kautta. Tänä vuonna Juho on myös aloittanut Veeran Pr-hommaa tekemällä videointia Veeran valmennuksista ja normaalista arjesta hevosten kanssa sekä tekemällä esittelyvideoita Veerasta yhteistyökumppaneille. Juho on tilamme taitava tekninen asiantuntija⭐️